Barion Pixel

a-joga-foglalkozasokrolEgy foglalkozás általában 90 perces gyakorlati részből áll. A foglalkozások előtt és után lehetőséged van arra, hogy feltedd a kérdéseidet akár a jógaórával, akár életmóddal vagy bármivel kapcsolatban.

A foglalkozások kezdete előtt kérlek, időben érkezz, hogy kényelmesen át tudj öltözni, mosdóba menni.

Ha esetleg késel, akkor sincs gond, ilyenkor csendben lépj be a jógaterembe és foglalj helyet, hogy a többieket ne zavard az elcsendesedésben, a légző gyakorlat végzésében.

A foglalkozásokra nem szükséges bejelentkezned. Kezdők is folyamatosan csatlakozhatnak. A foglalkozások nehézségi fokát mindig a jelen lévők gyakorlási szintjéhez igazítom.

A kezdő jógásoknak elmondom a foglalkozás elején, mire figyeljenek a gyakorlás során. A gyakorlatokat/ászanákat végig instruálom, így könnyebb odafigyelni a helyes kivitelezésre.

Az aktuális egészségügyi/mentális állapotodról kérlek a jógafoglalkozás elején tájékoztass.
Volt-e bármilyen betegséged, műtét, sérülés, amiről tudnom kell?

Bármilyen információ fontos lehet a sikeres rehabilitáció útján, illetve a sérülések elkerülése miatt. A fokozatosság elvét mindig figyelembe kell vennünk a gyakorlás során. A test határait mindig tiszteletben tartjuk.

Már heti egyszeri jógagyakorlással is szép eredményeket lehet elérni. A lényeg a fokozatosság és rendszeresség.

A jógát nagyon jól lehet ötvözni más mozgásformákkal.

Minden foglalkozásra jellemző, hogy nem tanácsos közvetlenül az órák előtt enni.

Azt javaslom, hogy a nagyobb étkezéseket legalább másfél-két órával a foglalkozás előtt célszerű befejezni és a kisebb étkezéseket legalább egy órával előtte, hogy a gyakorlás során ne legyen zavaró a jóllakottság és egészségügyi szempontból is ez fontos.

Inni lehet az órák előtt, de alatta nem. Utána viszont sokat kell inni, hogy az elinduló méregtelenítő folyamatok könnyedén le tudjanak zajlani és az intenzívebb foglalkozásokon elvesztett vizet pótoljuk.

A méregtelenítés még hatékonyabb lehet gyógytea fogyasztásával.

A jógaterem minden eszközzel felszerelt, csak kényelmes, sportos ruházatra van szükséged a gyakorláshoz.

Kérlek, hozz magaddal egy könnyű plédet, vagy nagyobb méretű törölközőt, amit a jógaszőnyegre tudsz teríteni.

A gyakorlatokat általában mezítláb végezzük. Ha szeretnél mégis zoknit viselni, nyugodtan megteheted.

Az elmélyült gyakorlást zavarja a mobiltelefon csörgés, ezért azt javaslom, hogy teljesen némítsd le, kapcsold ki, vagy hagyd otthon a jógázás idejére.

A gyakorlás közben magadra figyelj. Igyekezz a világ dolgait és a napi gondokat egy kicsit elengedni és átadni magad az önfejlesztésnek és az önmagaddal való törődésnek.

Mindig kövesd az oktatód instrukcióit, hogy a lehető leghatékonyabban gyakorolhass. 

Ha mégis úgy érzed, hogy valami nem esik jól, akkor egyszerűen gyere ki az adott gyakorlatból és szólj az oktatónak, mit tapasztaltál.

 

Szeretettel várlak a jóga foglalkozásokon!                    

 

Kriszti