Barion Pixel

OKTATÓK

JAHN KRISZTINA

Hatha jóga, Aerial jóga oktató
TRX Sports Medicine Suspension Training oktató

Tel: +36 30 905-5871
Email: jahn.krisztina@gmail.com

 

1968 nov. 5-én születtem Sopronban. A 20-as éveim elejére tehető az időszak, amikor válaszokat keresve, ráléptem a spiritualitás és az önismeret ösvényére. Megismerkedtem az asztrológiával, különféle személyiségfejlesztő technikával, többféle természetmeditációval, amit a mai napig gyakorlok. A lelki utam mellett többféle sportágat is kipróbáltam, mivel a mozgás a lételemem. 25 éves lehettem, amikor elkezdtem jógázni. Akkor már 5 éve vállalkozó voltam, és a rendszeres sport csak pillanatokra tudta csillapítani a stressz okozta belső feszültséget. Emésztési és nőgyógyászati problémáim alakultak ki. A gerincsérvemről csak évekkel később szereztem tudomást, egy idegbecsípődés alkalmával. Ma már a rendszeres, napi jógázásnak köszönhetően gerincem, ízületeim rugalmasabbá váltak, törzs stabilizáló izmaim megerősödtek. 2014-ben végzett kontroll MRI vizsgálat alkalmával a lumbális szakaszon már nem látható a korábban diagnosztizált porckorongsérv. Köszönhető a sok évi rendszeres jóga gyakorlásnak és a manuál terápiának. Életem nyugodt és egyre kiegyensúlyozottabb.

2005-ben elvégeztem a Rekreációs sportoktatói és az IWI szervezésében a Jógaoktató képzést a Padma Jógastúdióban, majd 2006-ban a Kismama és Baba-mama jógaoktató képzést is ugyanitt. 2005-óta vezetek csoportos- és egyéni jógafoglalkozásokat Sopronban és a környező településeken, továbbá életmódtáborokban, hétvégi elvonulások alkalmával is.

2013-ban elvégeztem Bene Máténál a Gerincterápia jógával alap és haladó tanfolyamot. 2014-ben voltam Almásy Csilla a “A térd funkcionális anatómiája” c. továbbképzésen. Átvettük a térdet stabilizáló képleteket és ezek leggyakoribb sérüléseit, illetve ha már sérült, akkor mit tehetünk a vendégünk gyógyulásáért, további biztonságos jógagyakorlásáért.

2015 februárban végeztem el a TRX Sports Medicine Suspension Training tanfolyamot.

2015 áprilisától tartok TRX gerinc, illetve TRX kismama foglalkozásokat is, szem előtt tartva az állóképesség, a koordináció, a hajlékonyság növelését és a törzsizmok stabilitását.

2015 októberében elvégeztem Almásy Csilla Preventiv csoportos gerinctréning tanfolyamát. 2016 februárjában a CORE Stabilizáció tanfolyam keretén belül mélyítettem tudásomat.
2018 májusában elvégeztem az Aerial jóga képzést, mely újabb távlatokat nyitott a jóga gyakorlása terén. Még ebben az évben bővítettem ismereteimet egy Fascia tréner képzésen, az SMR henger terápiás alkalmazásainak területén, hogy még hatékonyabban tudjak segíteni a hozzám fordulók sérüléseinek rehabilitációjában, a sportolók hatékonyságának növelésében és a prevencióban.

Életfeladatomnak érzem, hogy a jóga segítségével utat mutatva, tapasztalatommal, a tudásommal segítsem a hozzám fordulók testi-lelki fejlődését. Személyes példámmal egy egészségesebb, boldogabb, belső derűt sugárzó, stressz mentesebb jövő felé mutatva. Célom, hogy a velem jógázókat, ha csak másfél órára is, de kiszakítsam a hétköznapok világából és feltöltődve, kipihenve, bocsássam útra.

A jóga gyakorlása mellett naponta túrázok és hegyi kerékpározok (MTB) a Sopron környéki erdőkben. Tavasztól őszig a SUP, azaz állva evezésnek is hódolok a Fertő tavon és más hazai vizeken.