Barion Pixel

Vélemények – Kismamajóga

„Én azt szerettem a kismamajógában, hogy - szakszerű felügyelet mellett - átmozgattuk és nyújtottuk azokat az izmokat is, amiket egyébként nem használok a napi teendők során. Az itthoni zsivajból és pörgésből kitörve is csak így tudtam olykor másfél óra nyugalomhoz jutni. Ezen kívül a szülésfelkészítő órának is rengeteget köszönhetek, azóta is mindenkinek ajánlgatom. A csípőfogás tényleg enyhített a vajúdási fájdalmakon, és a férjem irányítása a megfelelő légzésre a már szinte önkívületi végső szakaszban nagyon sokat segített. Az ott tanultak alapján tényleg kitett ő is magáért, így aztán büszkén mesélheti a hogyan "szültünk" történetet. :)”

(K. Anita Xénia)

„Kedves Kriszti!

Azért kezdtem el kismamajógára járni, mert rettenetesen féltem a szüléstől, és reméltem, hogy a jóga segít majd abban, hogy könnyebb szülésem legyen. Nagyon könnyen szültem. 😀 23:00-körül éreztem először valamit, mintha valami kezdődne, 1 óra-felé mentünk be a kórházba. 3:54-kor a mellemen volt a kislányom. 😀 5-10 perc volt az egészből, ami egy kicsit keményebb volt. Mindig azt hittem, hogy ha megszülöm a gyermekemet, sírni fogok örömömben, valamiféle katarzist fogok érezni. A párom csinált képet rólunk. Nincs ember, aki ennyire üres arcot vág az újszülött gyerekével a mellén, de egyszerűen sokkot kaptam, hogy ennyi volt??? Ettől féltem 9 hónapig?? Hogy ez most a jógának, vagy a kismama trx-nek volt-e köszönhető, vagy a genetikámnak, azt soha nem fogom megtudni. De hiszek abban, hogy a terhesség nem betegség és ha aktív vagy a 9 hónap alatt, könnyebben szülsz. És biztos, hogy nekem a legnagyobb segítséget mentálisan adta a jóga és a trx. Az, hogy edzés előtt, közben, után, mindig volt egy kis beszélgetés a "sorstársakkal" jelentette a legtöbbet nekem. Jó volt hallani a már második gyermeküket váró, vagy az idő közben megszült jógatársak történeteit. Ez mind erőt adott, tudtam arra gondolni, hogy ha ők megcsinálták, megcsinálom én is. És megcsináltam. 😀 Köszi Kriszti! :-D"

(H. Judit)

„Kedves Kriszti!

Bár sajnos sokat nem tudtam járni a Kismamajógára, de tetszett nagyon. Hasznosnak találtam a gyakorlatokat, a légzéstechnikát, a gátizom gyakorlatra is rávett.
Plusz az első magzatmozgást az óra végi relaxációnál éreztem. :-)”

(B. Kinga)